Tungmetaller og avgiftning


Tungmetaller er noe vi må leve med i vår forurensede verden. Men vi behøver IKKE å gjemme på dem! Forskjellige tungmetaller har forskjellig vev de elsker å oppholde seg i/lagres i. Aluminium liker seg i hjernen, i nervevev og i skjelettet. Bare en liten mengde, som ofte finnes i vaksiner, kan drepe hjerneceller. Når antallet vaksinasjoner nærmest eksploderer i våre dager, er det lett å mistenke at sykdommer som Alzheimer, demens, kanskje også MS, autisme og andre sykdommer relatert til hjernen og sentralnervesystemet, KAN ha noe med dette å gjøre. Disse sykdommene har også økt svært mye i den vestlige verden i takt med flere og flere vaksinasjoner.

Kvikksølv har litt med de ovenstående å gjøre også, samtidig som at gamle tannfyllinger også er naturlig å tenke på som syndebukker. Vi har også sluppet ut store mengder i miljøet, noe som gjør at det blir advart mot inntak av fisk og skalldyr i enkelte sammenhenger. Særlig hos gravide og ammende. Enkelte fiskeslag(de som lever lenge og blir store) som tunfisk, sverdfisk og stør, haiarter og hval, er naturlig å peke på i en slik sammenheng. Kvikksølv er noe av det aller giftigste vi har på denne kloden, så det har mange problemstillinger knyttet til seg. Selv om bruk av kvikksølv har sunket i mange vaksiner, er det fremdeles et stort problem, nettopp fordi det lagres i kroppens vev.

Arsen/Arsenikk er et større problem enn en skulle tro, da dette finnes i mye jordsmonn. Ris, produsert i Pakistan og Bangladesh, kan inneholde dette, sikkert fra andre steder i verden også. Selv kjøper jeg økologisk fra Spania og Italia som har lite arsen i jorda.

Uran er et mye større problem enn du vet, enkelte steder i Norge har høye verdier, like dann i Sverige. Uran finnes det ofte i granitt og gneis, noe vi som kjent har mye av. Vi får det som regel gjennom drikkevannet.

Bly har det blitt mye mindre av på analysene, mest pga blyfri bensin, men enkelte av oss kan ha mindre verdier enda.

Dette er bare et lite utvalg av tungmetaller og toksiske stoffer som måles på hårmineralanalysene. Vi måler et 15-talls, i tillegg til alle ernæringsmineralene og deres innbyrdes balanser. Visste du at de giftige ofte blokkerer for mange av ernæringsmineralene, og derfor hindrer mange nødvendige biokjemiske reaksjoner? De øker også behovet for økte doser vitaminer, og ikke minst behovet for antioksidanter og generell avgiftning. Kvikksølv, for å ta et eksempel, er antagonist(les fientlig) mot bl.a. selen, sink, jern og svovel. De andre tungmetallene har alle mineraler de er antagonistiske mot, noe som kan skape store belastninger og utvikling av sykdom, særlig over lang tid. Det positive er at de antagonistiske ernæringsmineralene hjelper oss å skille ut deres giftige motstykker. Men, det fordrer at du vet HVEM du slåss mot, derfor er hårmineralanalyser svaret her, noe blodprøver IKKE er. Det er heldigvis gode studier og forskning som understøtter dette. Laboratoriet jeg har brukt i flere tiår, Trace Elements, Inc. i Dallas, har en enorm database med studier omkring bl.a. dette. På vår nettside, www.helhetshelse.no , kan du lese mer om dette under Hårmineralanalyse og Terapier. Der ligger det også artikler om mye helserelaterte emner generelt, samt en stor pdf om hårmineralanalyser, spørsmål og svar, samt forskning. Les og lær, og tips gjerne andre du mener kan ha nytte av dette. Bor du i nærheten av Oslo kommer du gjerne oppom kontoret i Ole Vigsgate 16 på Majorstua(ring først og avtal tid), bor du langt unna kan du sende i posten. Hvordan du gjør det, beskrives på samme nettside, eller ring og spør meg på tlf.91691928. Så enkelt.

Noen av oss avgifter mye dårligere enn andre. Dette kan enkelt måles ved en gentest. Genene får vi ikke forandret, men hvordan de uttrykker seg kan i de fleste tilfeller styres. Hva du spiser, inntak av kosttilskudd, urter og annet, kan hjelpe deg til å holde deg frisk til langt opp i "støvets alder". Men det gjør seg ikke sjøl, du må VITE hva du skal gjøre. En gentest viser en lang rekke andre viktige og interessante ting, bl.a. om hva slags fett du tåler best, diabetesrisiko, osv., osv. Hele 167 genvarianter måles, og du får mellom 90 og 100 sider lesestoff om nettopp DEG. Skikkelig kult! I alle fall for oss som interessert i finne de underliggende årsakene til helseproblemer.......

Mye av avgiftning skjer gjennom lever, galle og mage/tarm. Derfor er det helt nødvendig å sjekke/måle her også, noe kollega Eva B. E. Andersson er en mester til. Gjennom å teste matvarer og mikrober finner hun hva nettopp DU trenger å gjøre. Hun bruker Vega-test og en Mikrobiom-test, den første får du svar på her på kontoret direkte, den andre kan også sendes til hele landet. Les hennes artikler på nettsiden vår, www.helhetshelse.no og hør gjerne på hennes besøk på www.lilalife.no (podcast) hvor hun og Line Holdal har en særs munter prat omkring dette og mye annet helserelatert. Gøy!

Artikkelen under handler om Zeolitt, en av flere "avgiftere" jeg bruker. Men du kan ikke bruke all Zeolitt, partiklene må være så små som mulig, noe bare et par firmaer har klart. Zeolitt virker som en "svamp" og trekker til seg tungmetaller og enkelte andre toksiske stoffer. De bringes så ut av kroppen på en helt ufarlig måte, uten bivirkninger. Jeg kjøper inn Zeolitt fra firmaet under fra USA for mine pasienter, uten påslag av pris, bortsett fra en liten frakt. Artikkelen er godt skrevet av en av firmaets representanter, og omhandler i dette tilfellet sammenhengen mellom tungmetaller og utvikling av hjerte/kar sykdom. Enjoy!

 

Heavy Metal Exposure and Heart Disease | Touchstone Essentials

 

 

THEGOODINSIDE.COM

Heavy Metal Exposure and Heart Disease | Touchstone Essentials

Heavy metals are well-known to be extremely toxic to your body. Now research shows heavy metal exposure can increase the risk of heart disease.